Mocambique

Familjen Winberg

Värne Alliansförsamling stödjer sedan ett antal år två missionärsfamiljer i Mocambique.

Familjen Winberg arbetar i Chimoio, i centrala Mocambique. Chimoio är Mocambiques femte största stad med ca 250.000 invånare. De flesta i staden bor i enkla hus och lever i utsatt fattigdom och är beroende av egen odlad mat. Eftersom många väljer att flytta till stan så växer Chimoio med närmare 5% varje år.

Lars-Åke Winberg arbetar bland annat med alfabetisering, småföretagarutbildning och spargrupper. Carina Winberg är engagerad i förebyggande och vårdande arbete gällande HIV/AIDS.

Det vårdande arbetet har inneburit en stor satsning på aidssjuka och föräldralösa barn. Genom detta har det vuxit upp fyra Öppna Dagcenter där barnen får gå i låg- och mellanstadieskola, och där de mest utsatta får mat och husrum. Andra får stöd till yrkesutbildning inom byggnation, konsthantverk, jordbruk mm.

Familjen Manu

Familjen Manu arbetar i Pemba.

Asante undervisar på en bibelskola, och jobbar även med administrationen där.

Diane arbetar mest med en aidsinformationsgrupp, i samarbete med de lokala kyrkorna. Kyrkorna uppmuntras till att ge information och hjälp till de sjuka och till de många föräldralösa barnen.

Ibland görs resor ut till närliggande städer och byar runt Pemba. Då hälsar de på i de olika kyrkorna och hjälper till med ledarskapsträning och aidsundervisning.

Nyhetsbrev från familjen Manu