• <!— • 29 september 2018 22:56:24
    Huh
  • Jörgen - www.mercymission.se • 29 februari 2016 07:39:37
    Välkommen att besöka vår missionssida. Vi har evangeliskt och socialt arbete på Filippinerna. Se också, vår film " Mätta den hungrige" Hjälp oss sprida denna sida. Tack!
  • Eva Sandevik • 21 maj 2015 15:17:55
    Tack för härlig, underbar avslutning vårens dagledigträff hos Valborg och Sverre! Både jag och Lasse njöt i fulla drag. Korten jag tog med mobilen blev suddiga tyvärr - men minnena finns där ändå. Än en gång varmt tack.
  • Jonas • 6 maj 2015 08:27:46
    Samtalsfrågor utifrån predikan om Jona - profet på flykt.

1.) Har du någon gång blivit använd av Gud på ett profetiskt sätt? Alltså, att Gud har talat ut sin sanning genom dig, direkt till en människa eller till en församling?
    2.) Jona flyr när han fått sitt uppdrag från Gud - varför tror du att han flyr?
    3.) Vilka paralleller kan du, utifrån berättelsen, göra mellan Jona och Jesus?
    4.) Gud skonar både Jona & folket i Nineve genom sin oerhörda nåd - upplever du att vår församling är en plats där det finns tillräckligt med nåd?
  • Maud • 28 februari 2015 11:24:15
    ja är trött på lata bilförare ta tänk efter nu endast 2 handikapps plaster vid bakdörren
    inget mer inte ens vid gamla jordkällans plast ni som har friska ben att gå med jag vill ha min brunn fri från massa skit från bilar det ät mitt dricks vatten det handlar om
  • Jonas • 24 februari 2015 11:14:24
    Samtalsfrågor utifrån predikan om Josua - ledarskapets skugga

1.) Josua hade den tuffa uppgiften att efterträda Mose - kan du känna igen dig i Josua på något sätt? Har du fått stå i någon annans skugga någon gång?
    2.) Josuas största styrka var hans nära relation med Gud - på vilket sätt upplever du att Gud är med dig i vardagen?
    3.) Josua har fått den helige ande - det har idag alla som är kristna fått. Berätta för de andra om tillfällen i livet då du fått bli uppfylld av den helige ande på ett märkbart sätt.
    4.) Josua hade Mose att inspireras av och ra rygg på - vem eller vilka inspireras du av?
  • aud • 12 december 2014 15:24:35
    Pastor Jonas har skickat mail till alla medlemmar vore tacksam om ni läste detta noga
  • Jonas • 24 september 2014 08:21:41
    Samtalsfrågor utifrån predikan om nattvarden;

1. Hur ser du på nattvarden - symbolisk handling eller ett större mysterium?
    2. Har du koll på skillnaderna i nattvardssyn mellan tex. frikyrkorna i Sverige och Svenska kyrkan? Katolikerna?
    3. Vad betyder nattvardsfirandet för dig personligen?
    4. Minns du när du tog emot nattvarden för första gången?
  • Jonas • 15 september 2014 19:46:06
    Samtalsfrågor utifrån predikan: "Gud ord är levande och verksamt"(Heb 4:12)

1. Tror du på HELA Bibeln? Alltså, är hela Bibeln Guds Ord?
    2. På vilket sätt talar Gud genom Bibeln till dig i vardagen?
    3. Jonas predikade om att våga dela sitt tro på sin arbetsplats - Hur frimodig är du på din arbetsplats?
  • Jonas • 1 april 2014 14:13:42
    Samtalsfrågor utifrån predikan om Människofruktan & Gudsfruktan

1.) Vem fruktar du mest, Gud eller människor?
    2.) Jonas talade om en sund respektive osund Gudsfruktan - förstår du skillnaden?
    3.) På vilket sätt tror du att din människofruktan påverkar dig?
  • Jonas • 18 mars 2014 10:43:35
    Veckans diskussionsfrågor: "Kristen tro kontra Islam"

1.) Vad är den största skillnaden mellan evangeliet och Islam?
    2.) Möter du många muslimer i din vardag/ på din arbetsplats?
    3.) Känner du dig trygg att diskutera tro med vänner och arbetskollegor?
  • Jonas • 3 februari 2014 23:17:11
    Veckans diskussionsfrågor:

"Vad innebär det att ha en Herre i sitt liv?"
    1.) Vad tänker du att innebörden av att ha Jesus som Herre i sitt liv bör få för konsekvenser?
    2.) Vilka avgudar brottas du med?
    3.) Vilket av de fyra områdena som nämns i predikan( lyda, acceptera, lyssna, komma med förväntan) har du svårast att sätta Jesus som Herre i?
  • Jonas • 6 januari 2014 10:31:57
    Hej!

Här kommer diskussionsfrågorna som hör ihop med söndagens predikan om "Vikten av visioner" - ett samtalsunderlag för hemgrupperna men också för det enskilda andaktslivet.
    1.) Hur ser du på berättelsen om Noa & flodens som översvämmar hela jorden?
    2.) Bilden av en bil där framrutan alltid är större än backspegeln därför att bilen främst är konstruerad för att gå framåt - hur applicerar du den bilden på ditt eget liv?
    3.) Om du tar en titt i backspegeln - vad är du tacksam till Jesus för utifrån året som gått? Någon speciell händelse i församlingen som du minns särskilt?
    4.) Om du blickar framåt genom framrutan inför år 2014 - vad drömmer du om att Jesus ska göra i ditt liv men också i församlingen/bygden?
    5.) I predikan delades några visioner som Gud gett - har du själv fått visioner från Gud i ditt liv?(små som stora...)

Bless!
  • keijo • 4 mars 2013 23:14:24