Bokstaven T

Kanske lite sent, men jag vill ändå önska dig ett gott nytt år! 2016 har passerat och när man tänker tillbaka så finns det både minnen av glädje och tacksamhet, men också minnen av misslyckanden och mörker. Det är väl det som kallas livet. Livet med sina både och.

Så kom ett nytt år, 2017. Fortfarande är det som ett orört snötäcke eller som ett oskrivet blad. Det ligger förväntan i luften, vad kommer hända detta nya år? Vad har Gud förberett? Man är liksom taggad, ungefär som de skidåkare man har följt den senaste tiden. De står där vid starten och är så laddade och fokuserade. Man vill iväg!

Ungefär så kände jag mig vid årsskiftets startlinje. Men så lagom när startskottet går, kommer förkylningar, feber och diverse magåkommor på besök... hmm, vilken start det blev..
Tråkigt, eller hur? Trist? Absolut!
Men det innebär faktiskt också tid. Tid att be, tid att söka Gud för det som ligger framför, tid att låta rötterna borra sig ner mot djupet, som Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det är mycket man inte måste". Han skriver i ett kapitel om de dova dagarna. Att de är under de dagarna vi växer, djupnar och finner väg. Han avslutar kapitlet såhär: "När jag plågas av att jag inte fått något gjort på en hel lång dag, brukar jag trösta mig med att den dagen har gjort något med mig och att den därför inte var bortkastad. Den var bara jobbig."

Kanske är det så att även de tråkiga dagarna är en gåva till oss. T som i tråkig och trist.
Men också T som i tid, tilltal och tillit.

Kanske är det också psalmistens tankar när han skriver i Psalm 46:11 "bli stilla och besinna att Herren är Gud".

Så när vi upplever dagar som är dova, trista och tråkiga. Eller dagar då vi går igenom svåra prövningar. Kom ihåg att Herren använder de dagarna till att forma dig, tala till dig och förbereda dig för tider som ligger framför.

Önskar dig ett välsignat 2017!

/Sofie