Att gå i mål

Det händer lite då och då att jag och maken anmäler oss till ett lopp. Vi gillar att träna och att ta en löprunda i friska luften. En löptävling är en sporre i träningen och en kul grej att göra tillsammans.

Vissa gånger när man ger sig ut och springer känns det kanon. Kroppen är stark och inspiration och motivation är på topp! Dock inte alltid..
Andra dagar kanske både vädret, kroppen och knoppen säger något annat. Det tar emot och man ställer sig frågan gång på gång under löprundan, varför man utsätter sig för detta när man kan krypa ner i soffan med en chipspåse istället.
Men så närmar sig det där loppet och man taggar till. Så är tävlingsdagen där. Man är förväntansfull och nu ska det liksom avgöras. Har jag tränat tillräckligt? Kommer kroppen och knoppen vara på min sida? Kommer jag att springa på en bra tid?
Så hör man startsignalen och man är igång. Det känns bra i början, helt okej i mitten, sista delen är tung.. Slutsträckan är fruktansvärt tung. Sist jag sprang tror jag faktiskt inte att jag hade orkat om det inte varit för killen som låg framför mig. Han peppade och stöttade och hejade, så tillsist var jag i mål på en tid som jag är nöjd med!
Hur tungt det än kan kännas så är känslan när man springer över mållinjen desto bättre. "Yes, I did it!". En härlig känsla fyller liksom hela mig.

I vår församling har vi under en tid byggt om och byggt ut vår kyrka. Vissa dagar har vi varit så taggade och inspirerade, andra dagar tror jag flera av oss undrat vad vi gett oss in på.  Men så började invigningsdatumet närma sig och vi taggade till. Så kom dagen, helgen då vår fina kyrka skulle invigas. En intensiv helg och många av oss var trötta, väldigt trötta. Men det fina är att vi den sista sträckan också har fått stötta och hjälpa varandra. "Kom igen, det här fixar du!", "Jag finns här för dig" eller tack för att du gjorde det här så fint!" Ja, tillsammans har vi sprungit ända in i mål! Fantastiskt!

Detta får mig också att tänka på livet självt. Vissa dagar och faser känns det så bra. Man känner kraft, inspiration och framtidstro. Andra dagar är mörkret kompakt och man undrar vad meningen är med allt och hur det ska gå framöver. Vissa perioder känns det härligt att leva för Jesus och att vara en kristen. Gudsnärvaron är påtaglig och man ser klart Guds vilja med sina dagar. Andra perioder känns Gud långt borta och man ser inte, och känner inte så mycket alls.. Då är det också gott att få hjälpa och stötta varandra. "Jag ber för dig", "Vill du komma över på fika?". Eller kanske bara en sån där go kram som säger allt. Och så det bästa av allt: Guds eget ord som håller genom alla dessa dagar. Löftena, orden som på ett mäktigt sätt rör vid mitt inre med det jag behöver. Orden som säger " Jag är med dig alla dagar", "Jag älskar dig och sviker aldrig dig", "Jag gav mitt liv för dig".

Och så en dag får jag springa, om än trött efter loppet, över mållinjen i himlen. Och jag är helt övertygad om, att jag kommer att känna att det var värt allt. Det var svårt och tufft ibland, men känslan när jag får stå ansikte mot ansikte med Jesus själv kommer att få allt annat att blekna.

" Vet ni inte attav alla löparna som springer på en tävlingsbana är det bara en som får priset? Spring så att ni vinner det. Men alla som tävlar underkastar sig i allt hård träning - de för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en so aldrig vissnar."
1 Kor. 9:24-25

Ha en fin vecka! /Sofie