inbakat evangelium

"Älska varandra uppriktigt. Avsky det onda, håll fast vid det goda. Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning."

Rom 12:9

Kanske tillhör du, liksom jag, dem som varit en kristen ganska länge. Man har liksom tappat räkningen på hur många gudstjänster man har besökt, hur många vackra sånger och fantastiska predikningar man har lyssnat till. Kanske tillhör du, liksom jag, dem som ibland också tröttnar på alla vackra ord när det inte finns så mycket bakom dem. Man säger en sak men gör en helt annan. Ibland upplever man det hos andra, ibland eller ganska ofta tvingas man att erkänna att det också finns i ens eget liv.

Jag tror att alla människor söker äkthet. Det som är genuint och ärligt och som tål att synas i sömmarna. Vem vill egentligen ha en ring som glimmar som guld, men som, när man skrapar lite på den inte alls innehåller något vackert och dyrbart? Nej vi vill nog alla ha den där skimrande ringen som trots att man skrapar, innehåller äkta guld raktigenom.

Om du, liksom jag, gått till kyrkan många gånger, har du säkert också hört budskapet att nå ut till männsikor, att dela evangeliet och föra människor till Jesus. Men trots att man hört det, är det inte alltid så enkelt, eller hur? Hur lever jag ett genuint och äkta liv, där doften av Kristus sprider sig där jag går fram?

Jag tror inte det handlar om de där vackra orden i sångerna eller de höga bekännelserna på estraden.  Jag tror inte att det handlar om det perfekta livet. Jag tror det handlar om äkthet. Att mitt liv talar högre än  mina ord och att jag inte bara talar om Jesu kärlek, utan också visar den genom praktisk handling.

Ikväll kom jag trött och lite splittrad till en körövning. Livet känns ibland. Livet kan vara ganska tufft vissa dagar, livet är inte alltid helt enkelt. Så kom hon, vännen som hade bakat bröd. Hon hade med sig en alldeles nybakad och varm limpa, till mig! Jag tror på orden, jag tror på sångerna, jag tror på äktheten och jag tror på att dela evangeliet och att visa varandra kärlek, ibland i form av en nybakad brödlimpa.

Kram/Sofie