Några vedträn och lite pinnbröd

Joh. 1:4-5
"I Honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det:"

Jag jobbar på fritids och tillbringar till stor del min arbetstid tillsammans med ett gäng härliga andraklassare.
I eftermiddags hade vi planerat att vara ute. Jag tog med lite ved och en pinnbrödsdeg och gick lite i förväg för att tända elden. Vädret var inte det bästa.. Det var kallt, blåsigt och regnigt. Jag tände iallafall elden. Det gick inte många minuter förrän hon kom, den där tysta, blyga tjejen som ville värma sina händer och prata en stund. Så kom en kille från mellanstadiet som var på väg hem och som berättade om sin dag i skidbacken med klassen. Sen kom bröderna från Syrien som nyfiket undrade vad det här var för konstig, svensk tradition. De väntade på att bli hämtade och passade på att prata lite om livet. Efter en stund kom så mina tvåor stormande, överlyckliga över att få grilla pinnbröd med massor av smör, socker och kanel på!

Detta fick mig att fascineras över vad en enkel eld kan göra. Människor liksom dras till den. Jag hade troligtvis inte mött just dessa barn idag om det inte hade varit för elden och jag hade säkerligen inte fått de fina samtalen heller..

En brasa, så enkelt men så fascinerande! Värme, ljus och gemenskap. Jesus säger att Han är världens ljus, och att leva i en nära relation till Honom är som att  vara vid en eld. Människor dras till detta enkla budskap, men som ändå är så stort och mäkigt. I Hans närhet finns värmeoch ljus för den som lever i mörker, tröst för en sårad själ. Det finns frälsning och gemenskap med Skaparen själv.

Jag tänker på de där samtalen vid elden idag. Jesus mötte människor av alla de slag. Han såg den blyga, lyssnade på den som hade mycket att berätta och delade livet med enkla människor. Han är likadan just idag, här och nu. Han vill ta del av din berättelse, din längtan och allt det du bär på. Han är så mycket  mer än en enkel fritidspedagog, vid en eld, som grillar pinnbröd och pratar med barnen. Han är universums skapare och Herre, Han är frälsarkonungen och Han är världen ljus. Han älskar dig!

kram/Sofie