Barnet i krubban och Kungars Kung

Juldagarna har passerat. Kalasen har avlöst varandra. Godsakerna likaså.. Sena kvällar, sköna sovmorgnar, tid att umgås med släkt och vänner. Ja, det är härligt att fira jul!

Dagarna innan hade vi lite julmys med söndagsskolan hemma hos oss. Vi sjöng, fikade, lekte och hade en samling där vi stannade upp inför julevangeliet och det stora som hände i det lilla stallet i Betlehem.

Det är så lätt att den där berättelsen, blir just en söndagsskolberättelse, en saga som man har hört såååå många gånger. Det är lätt att det bara blir ord, något som är långt borta som man inte kan sätta sig in i eller förstå..

Men när jag satt därhemma och förberedde mig för att kunna berätta för barnen, så blev det plötsligt så verkligt för mig. Plötsligt rörde de där orden  vid hjärtat och jag blev påmind om att det faktiskt är mer än en saga, att det är mer än bara fina ord. DET ÄR VERKLIGHET!!

Jesus är inte bara barnet i krubban utan också Konungars Konung. Han är inte bara då utan också nu. Det slutade inte på korset med mörker och död, utan fortsatte med uppståndelse och liv! Han finns här och nu för dig och mig. Han lyssnar till våra böner och Han kan göra långt mer än  vi ber om eller tänker. Han är barnet i krubban och samtidigt Undrens och mirkalernas Gud!

Så när du fortsätter ditt julfirande med allt vad det innebär, vet då också att julens budskap är på riktigt.

"Och än idag kan också du få möta denne man. Han har lovat att den som söker hittar fram. Det gäller dig, det gäller mig, du kan få bli ett barn till Gud, om du bekänner, om du tror och tar emot. Ja, Han kom ner hit till jorden, lämnade all sin härlighet för att du skulle veta att du får liv i evighet. Ja Han som kom hit till jorden, Han förlåter dina fel. Och när du möter Honom, Han ger dig frid och du blir hel."  / från skivan "Nära Ditt hjärta" med syskonen Hagenfors