Att vända ett fartyg

Upplever du att vardagen rusar på? Att dagarna och veckorna går otroligt fort? Är almanackan fulltecknad nästan jämt? När någon frågar hur det är, ..svarar du då: "Det är mycket nu, väldigt mycket.."
Känner du stressen lura precis bakom hörnet? Anar du att den där berömda väggen finns där inte allt för långt borta?
Känns ord som karusell, snurr och  ekorrhjul bekanta?

Jag och min familj har under en tid upplevt att det är för mycket. Vi har inte känt oss riktigt nöjda med hur våra vardagar ser ut. Vi längtar efter tid med Gud, med varandra som familj och efter tid för andra människor och ändå blir det så ofta inte alls som man tänkt.. Men vem kan egentligen  förändra just vår situation? Jo, ingen annan än vi själva!

Vi satte oss ner häromkvällen hela familjen och samtalade om livet. Det där livet som vi alla bara har fått ett av. Ett liv som inte går i repris, och ett liv som är så skört och så bräckligt. Det blir extra påtagligt när nära vänner drabbas av sjukdom, det blir extra påtagligt när en vanlig fredagskväll plötsligt förvandlas till en kväll av skräck och terror. Jag tänker på det fruktansvärda i Paris..

Så vad gör vi av det liv vi fått? Det liv som vi hoppas och tror ska bli långt, men det enda vi vet är just här, just nu.

Det vi kom fram till här hemma vid vårt köksbord var att vi vill förändring. Förändring som kommer att kräva mod, uppoffringar, prioriteringar, som kommer att innebära vissa NEJ och vissa JA. Förändring som också kommer att innebära att gå mot strömmen, att kämpa i motvind, men som också kommer att innebära glädje, frid, vila. tid för barnen, för äktenskapet, för familj och vänner. Tid för Honom som gav oss livet som en gåva att förvalta.

Förändringar min vän är ibland nödvändigt. Men förändring är heller inget lätt eller något som går snabbt. Det krävs tid för att vända ett stort fartyg helt om. Men sakta, sakta med små rörelser så går det.

" Vägen vid sidan om, vägen som leder hem. Jag viker av, och följer den." /Bengt Johansson

/Sofie