Ljus i mörkret

Du har säkert någongång varit i ett helt mörkt rum. Har du tänkt på vad detdär lilla, enkla värmeljuset gör stor skillnad. Eller om du öppnar dörren in till det mörka rummet så lyser ljuset utifrån in och tar över.

Bibeln talar också om detta. Det står:"Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det". Jesus är världens ljus. Han är uppståndelsen och livet och Han är kärleken själv.

Vi behöver påminna varandra om det i dessa tider då vi ser så mycket ondska och mörker runtomkring oss. Vi har sett det i Syrien, vi har sett det i Trollhättan och vi kanske också upplever det just nu i våra egna liv..

Då får vi lyfta vår blick och lita på att ljuset är starkare än mörkret. Livet är starkare än döden, kärleken är starkare än hatet och sanningen är starkare än lögnen.

Min vän, jag vill skicka med dig en sångtext av Alfred Nygren:
"Jesus det är bara Du som räddar från förtvivlan, ångest och betryck. Mitt i oro och i svårighet, kommer Du med liv, kommer du med liv."

Vi går mot allahelgonatid. Kanske upplever vi mörker, sorg eller saknad efter någon som stått oss nära...

Vi får se på Honom som är världens ljus, leva nära Honom och också be Honom om att få vara det där lilla värmeljuset som kan få vara hopp och uppmuntran i någon annans mörker.

Låt oss inte tryckas ner av mörkret omkring oss, utan låt oss lyfta vår blick och se på Honom som är världens ljus, se på Honom som är över allting annat och som har övervunnit mörkret.

Kram/Sofie