Överlåtelse

Har du tänkt på hur bra många av oss har det? Vi lever i ett land där de flesta har vad de behöver och lite till. Vi lever i en tid där hem, inredning, mode och resor har blivit näst intill religion och en viktig statusmarkör.

Men är det så fel då, att ha det gott ställt och göra fint i sitt hem? Unnar inte Gud oss det? Det tror jag absolut. Men skillnaden tror jag ligger i vad vi gör med allt det goda vi har fått. Har vi det i våra händer eller i vårt hjärta? Har vi det i händerna är det lättare att släppa det, lämna det eller ge det vidare. Har vi det i hjärtat har det blivit viktigare än någonting annat..

I 1 Krönikerboken 29:14 står det:
"Från Dig kommer allt och ur Din hand har vi gett det åt Dig."
Det finns en viktig nyckel här, att förstå att allt det goda vi har fått, har vi fått av Gud och i tacksamhet till Honom för det, ger vi det vidare för att tacka och ära Honom. Alltså ett fint och ombonat hem kan ju vara ett underbart redskap i Guds hand. En plats där människor kan få komma och bli sedda, älskade och bekräftade och också få höra om Guds kärlek. En god ekonomi innebär en fantastisk möjlighet att hjälpa andra.

Jag avslutar med berättelsen om en ung soldat som hade varit borta och stridit i Vietnam. Han ringde sina föräldrar från San Fransisco. "Jag kommer  hem" sa han, "men jag vill be om en tjänst. Jag vill ta med en vän hem." "Javisst" svarade de. "Vi ser fram emot att träffa honom." " Det är något ni behöver veta", sa deras son. "Han skadades svårt  i kriget. Han klev på en landmina occh förlorade en arm och ett ben och har ingenstans att ta vägen. Jag vill att han ska komma och bo hos oss".
Det blev tyst ett ögonblick. " Du vet inte vad du ber om. Någon med ett sådant handikapp skulle bli en väldig börda. Vi tror att det vore bäst om du bara kommer hem och glömmer honom. Han hittar säkert ett sätt att klara sig på egen hand". Därpå lade sonen på luren och hans föräldrar hörde inget mer från honom. Några dagar senare mottog de ett samtal från polisen i San Fransisco, som informerade dem om att deras son hade dött efter att ha fallit ner från en byggnad. De sorgdrabbade föräldrarna flög till San Fransisco och blev förda till bårhuset för att identifiera sin son. Till deras förskräckelse upptäckte de att han bara hade en arm och ett ben. /Ur andaktsboken "Bondens år".

" Herre låt inte allt materiellt överflöd göra mig självisk. Jesus låt inte bekvämligheten ta över i mitt liv och hindra mig från att tjäna Dig och andra människor. Hjälp mig att förstå att allt jag har kommer från Dig. Hjälp mig att överlåta allt i Din hand, så att mitt liv ärar Dig."

Kram/Sofie