Att öva sig i ödmjukhet

Matt 5:5-6
"När ni ber skall ni inte vara som hycklarna. De älskar att stå i synagogorna och i gathörnen för att synas av människor. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön. Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig."

Jag har nyligen läst en bok av John Ortberg som heter     " Livet jag längtar efter". Jag har funderat mycket på kapitlet som handlar om ödmjukhet. Han skriver bland annat att "om du vill öva dig i ödmjukhet så kan du pröva att göra goda gärningar utan att berätta det för någon!"

En utmaning skulle jag vilja säga i dagens facebook- samhälle då det mesta ska läggas ut och visas upp för världen. För visst är det svårt när man har gjort något bra, att inte berätta det på något sätt? Vi vill ha bekräftelse, vi vill bli sedda.

Men vet du, det finns en som ser dig, även när ingen annan gör det. Det finns en som bekräftar dig, även när ingen annan vet om det där fina du gjorde. Det finns en som inte bara trycker på "gilla" när Han ser dig, Han älskar dig precis som du är och avsett vad du har presterat eller inte och Han gav sitt liv för dig.

Så en liten uppgift den här veckan: Nästa gång du upplever något fantastiskt, eller gör något fantastiskt, gå till Gud, tacka honom, ge Honom äran och låt det vara bra så.
Han älskar dig!

Kram/Sofie