Hur stor är Gud?

"Men vi känner, som skriften säger, vad ögat inte har sett och örat inte har hört och människohjärtat inte kunnat ana, vad Gud har berett åt dem som älskar Honom."

1 Korintierbrevet 2:9

Känner du dig missmodig andligen eller fysiskt hängig idag? Kanske är det den långvariga turbulens du befunnit dig i som tröttar ut dig. Herren  har goda nyheter för dig. Han säger att inget öga har sett, inget öra har hört och ingen har kunnat ana alla de underbara ting som Gud har i beredskap för dem som älskar Honom. Förstår du min vän, vad Han säger? Han säger att redan när du springer ut på spelplanen står det 44-0 till din favör. Innan du slår iväg första golfbollen har du redan vunnit turneringen med 25 under par. Innan du gör entré på tennisplanen har du redan vunnit med 3-0 i set.

Det som Herren har i beredskap för dig är så underbart att du inte ens kan föreställa dig eller förstå det. Du har ett val när du går ut genom dörren idag. Du kan tro djävulens lögner som säger att du är en misslyckad förlorare och att du aldrig kommer att åstadkomma någonting. Eller så kan du säga till honom: " Gå bort från mig!", precis som Jesus gjorde, och välja att tro på Guds löften. När Herren Jesus Kristus dog på Golgata kors, sade Han: " Det är fullbordat" och Han menade det. Han gjorde jobbet och fullföljde vad som var bestämt. Segern är vår.

Begrunda den här frågan idag: Hur stor är Gud? Svaret är enkelt. Han är så stor som du tillåter Honom att vara.

ur andaktsboken "Bondens år" den 2/5 av Angus Buchan

Ha en fin vecka! /Sofie