Bastubad och tårta

Vi har länge gått och längtat efter en bastu jag och min man. Vinterbadare som man är så har man liksom saknat den där goa värmen att krypa in i efter vinterbadet. Men så strax innan jul stod den färdig på vår trädgård. Den där händige maken har lagt ner en och annan timma på att få det klart.

Bastun har redan, efter bara några månader varit till stor välsignelse. Ibland är det skönt att efter en intensiv vecka med mycket möten med olika människor,skola och arbete, få krypa in i värmen, hela familjen och bara vara, vara tillsammans. Inga mobiler, inget som stjäl fokus utan där är vi, tillsammans och pratar om allt och inget.

Sedan har det varit andra tillfällen då bastun har varit helt fullbelagd av allt ifrån släkt, vänner, grannar och scouter(!) Så roligt att få dela detta med den som vill!!

Så härom kvällen hade vi en uppmuntranskväll för de som är ledare i vår församling. Vi ville, med en liten fest, säga tack till alla som lägger ner mycket tid och engagemang. Det ska tilläggas att jag precis dagarna innan varit bortrest och kände väl när den där ledarkvällen kom att jag inte hade hunnit förbereda mig så mycket. Fika, just det, jag hade inte hunnit baka..

Men så när jag kom hem efter min resa, sent på kvällen, så står det en tårta i kylen(!) Någon hade bakat lite för mycket tårta till en fest, och kom på att vi på ledarkvällen kanske ville ha lite tårta! Gissa om jag blev glad?!
 Så blev det fest, precis som jag önskade att det skulle bli. Tänk att Gud sänder de där änglarna precis när man som bäst behöver. Han är god vår Gud och Han vet vad vi behöver. Han vet när vi är trötta och behöver lite extra hjälp. Han älskar oss och är med oss precis varenda dag! Jag tror att de som gick hem efter bastubad och tårtfest kände sig både rena, mätta och uppmuntrade. Det gjorde i alla fall jag!

kram/Sofie