Händer

Jag har tänkt på det där med händer och att en hand kan berätta en hel del om en männska.

En knotig, rynkig hand berättar om ett långt liv som närmar sig slutet. En stor, grov hand med valkar och smuts som inte går att få bort vittnar om hårt arbete. En utsräckt hand visar på omsorg, en knuten hand kan betyda ilska. En liten len hand som läggs i en stor, berättar om en ny liten individ som helt och hållet förtröstar och litar på att den vuxne finns där och tar hand om, som likt Emil i Lönnerberga säger: "du och jag Alfred!" Händer kan skada, händer kan trösta, händer kan stjäla och  händer kan ge.

Händer kan också knäppas för att be om styrka och mod för den dag som ligger framför, knäppas för att uttrycka längtan och tacksamhet, knäppas för att som det lilla barnet sträcka sig mot en större hand. Sträckas mot större händer med sår och spikhål efter en plågsam död på korset, händer som inte längre hänger livlösa på en död kropp, utan som återigen är fulla av liv och kraft och som idag sträcks ut för att ge liv, läkedom, tröst och räddning för en sårad och trött människa.

Vi går mot påsken min vän, och jag vill att du ska bära med dig det den här veckan och alla dagar, att när du sträcker dina händer mot Jesus så tar Han emot dig. Hans händer vill ge dig allt du behöver.

Glad Påsk! /Sofie