Värne Allians VISION

En församling utan mascara del 2

Många av oss har nog erfarenhet av ett brutet ben, en bruten arm eller en stukad fot. Inget konstigt med det eller hur? Inget vi tycker är jobbigt att prata om. Att åka till läkaren och bli gipsad och kanske få en värktablett eller två för att lindra smärtan är inget man skäms för. Klart att kompisarna i skolan skriver sina namn på gipset, klart att vi hjälper till med mat, handling eller går med en blomma till den som har svårt att komma ut på grund av det där brutna lårbenet.

Jag har faktiskt aldrig brutit ben eller armar och behövt åka till akuten och gipsa! Men jag har däremot erfarenhet av en bruten själ, en själ som under en ganska lång tid behövt "gå med kryckor".  Jag har har haft oerhört ont, även om det inte alltid har synts. Därför har jag behövt söka läkare för att lindra smärtan...

Skillnaden är bara att det inte är lika självklart att prata om. Att söka läkarhjälp och gå i samtal på grund av psykisk ohälsa är inte lika lätt att prata om och inte så många som vågar fråga om heller. Det där barnet som mår dåligt i skolan på grund av en bruten själ har kanske inte så många uppmuntrande ord på "sitt gips"?
Det är lättare att hjälpa och be för det som vi ser och kan "ta på", det  vi förstår och som är konkret, men det där andra... 

För ganska längesen skrev jag ett inlägg om min dröm och vision om att vi som kristna, kyrka och församling skulle vara en församling utan mascara. Då menade jag inte att man inte får göra sig fin eller klä upp sig i kyrkan, utan att mitt liv, mitt hem och min kyrka skulle vara en plats där man får vara som man är, utan fasad. En plats för glädje och framgång, men också en plats för tårar och misslyckanden. En plats där vi inte bara ser det brutna benet utan också en plats där vi ser den brutna själen. En plats där vi vågar vara nära och skriva våra namn och uppmuntrande ord även på det gips som sitter inuti! 

Kram/Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln