1 Korintierbrevet 13 i juletid

"Om jag kan sjunga julsånger på fyra olika språk, men sjunge dem utan kärlek, är jag bara en ekande bjällra, en srällande cymbal.

Om jag känner till tomtens hemliga julklappslista och har de läckraste receptet på Janssons frestelse, och hinner posta alla julkort en minut före postlådans tömning den 17 december, men saknar kärlek, är jag ingenting.

Om jag ger bort allt jag äger under tv-kanalernas julgalor, och jobbar hårt med julens alla förberedelser att jag blir alldeles utbränd, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Kärleken blir inte irriterad över att barnen är ivägen under julstöket, utan gläds över att de finns där. Kärleken använder inte armbågarna i leksaksaffären dagen före julafton, fastän det bara finns en docka kvar av rätt märke. Kärleken är inte skrytsam, inte ens över det fräckaste dataspelet i hela kvarteret.

Kärleken skriver inte lång önskelistor för egen del, och blir inte upprörd över stickiga sockor i fel färg från
farmor-igen.

Mobiltelefoner ska glömmas bort, golfklubbor rosta sönder och pärlhalsband förgå.

Men den största gåvan - kärleken - ska alltid bestå."

ur "Det är aldrig kört - jul"

God Jul! kram/Sofie