Jesus sörjer med dig

Döden har varit påtaglig i helgen. Livet efter döden med allas vår Elsie och saknade Arnold gick på teve och jag läste ut Kristian Gidlunds bok som handlar om hans resa mot en oundviklig död vid 29-års ålder på grund av cancerns grepp.

Döden är oförståelig, och orättvis. Vi kan inte göra något, vi kan be och minnas de som vi inte har kvar, men vi kan inte hindra döden från att gång på gång ta ifrån oss våra nära. Ingen förutom Jesus har ju faktiskt överlevt livet. Och det är okej att inte förstå. Det är okej att vara arg på allt hemskt som händer. Det är okej att sörja och okej att känna sig maktlös.

Jesus Guds son grät när han kom till sin döde vän Lasaros hem. Vår största idol grät, klart att vi får gråta, Jesus sörjer med oss. För som Gidlund beskriver så krossas hjärtan när någon dör. "Att veta att man en dag - av en sjukdom som lansar och spjut - inte längre kommer finnas där för sin familj , trots det man lovat vid avskedet, det, mina vänner - är hur man krossar ett hjärta." Det är oundvikligt och det är vackert. Det är viktigt och ärligt att sörja.

Vi får vara utmattade av sorg men vi får också ha ett hopp om evigheten. Ingen vet hur Paradiset är, ingen vet vem som är där. Men jag tror i alla fall att i Paradiset så lever man på riktigt lycklig i alla sina dagar, alla är jämlika och alla är omslutna av Guds kärlek. Upp 21:3”Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, 4och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer."

När allt verkar hopplöst och din livsgnista är berövad dig på grund av ditt krossade hjärta så kom ihåg att du inte är ensam. Jesus gråter med dig och Gud har lovat att torka dina tårar.

Var välsignade och hedra en tanke åt någon som har betytt något och skicka kanske iväg ett sms till någon som du vet  just i denna stund sörjer.

Kram Johanna