Skapelsen finns utanför dörren

Igår var jag ute och gick i ett naturreservat nära Linköping med några kompisar. Vi cyklade ut, gick någon mil, fikande vårt medhavda kaffe, spanade på svanar, hackspettar och rådjur och bara insöp naturen. Detta händer för mig alldeles för sällan.

Jag är ganska ofta ute och går men då mest för att få motion eller för att få prata med någon kompis. Att gå ut i naturen för att bara se den för vad den är är något helt annat. Guds skapelse blir så påtaglig när den inte är skymd av hus och stress. Vilken lycka att jag får bo här och ta del av allt detta vackra.

Det mäktigaste med att se på hur djuren lever är att se på deras enkelhet. De lever för dagen, de äter, sover och gnabbas med varandra. Jag har svårt att tro att de oroar sig extremt mycket för om det kommer finnas gräs att äta morgon eller om de kommer få några ungar nästa år. Lite perspektiv på den egna hektiska livsstilen som gång på gång fångar mig. Jag har börjat fundera på vad man egentligen bör fylla sina dagar med. Jag har inget svar, mer än att jag inte vill göra 100 saker halvdant.

Jag vill finnas på plats 100% där jag är. Som hackspetten fokuserar på att knacka hål i trädet vill jag fokusera på att göra ett bra jobb ute på praktiken. Som svanen leder sina ungar till nya ställen att äta vill jag finnas till för mina vänner och de ska förstå att jag inte vill skynda iväg till något "viktigare". Jesus verkar alltid ha varit så närvarande, han tog sig tid med de som behövde honom och såg dem.

Så i höstmörkret, ta er tid! Ta er tid att gå ut och se det vackra som Gud har skapat i naturen men ta er också tid att se varandra och kanske ringa någon du vet kan behöva lite uppmuntran.

Kram Johanna