Vardag eller var-dag?

Mörkret är kompakt när jag tittar ut genom fönstret, det regnar och blåser, ljusen är tända och ja, man kan väl bara konstatera att hösten är här. Plötsligt känns de där ljumma grillkvällarna och badutflykterna ganska avlägsna.. Man tar en klunk av det rykande teet, och ser med tacksamhet tillbaka på fina minnen med vänner familj.

Men med hösten kommer inte bara regn och rusk utan också rutiner och lite ordning och reda, vilket är ganska skönt tycker jag. Att komma igång med träning, äta och sova lite mer ordentligt. Ja, lite vardag är nog ganska bra ändå.

Vardag innebär också mer tid med församlingen igen efter sommaruppehållet, och förra veckan  samlades vi i vår hemgrupp igen. Då samtalade vi öppet och ärligt om vår relation till Jesus. Vi delade både det som fungerade bra men också det som kan vara svårt. Det handlar ju om relation, och det är ju inget som är statiskt och alltid är likadant, utan en relation går upp och ner och behöver vårdas för att fungera. Det kändes gott att denna kväll få hjälpa och stötta varandra i detta och be tillsammans.

Jag tror att vi behöver lite ordning och rutiner när det gäller våra relationer också, och även den till Jesus. Att ta tid, att umgås, öppna sitt hjärta, lyssna och vara stilla, varje dag! Var-dag! Låter det jobbigt och kravfyllt?
Det finns en gammal sång som säger:"En liten stund med Jesus..den ger åt hela livet en ny och ljus gestalt." Jesus vill vara en del av vår vardag, Han vill tala till oss, lyssna till våra böner, leda oss och bära oss! Ibland kan vi luras och tro att vi behöver ta semester från Honom eller att Han inte får plats i vårt så stressade vardagspussel. Men i Guds rike finns en märklig ekvation som jag fått uppleva många gånger, nämligen att saker och ting faller på plats när jag söker honom först, jag får mer kraft till annat vardagsbestyr, mer kärlek och glädje i mina relationer, ett nytt ljus över tillvaron helt enkelt.

Tekoppen är tom, det regnar och blåser fortfarande och det är bara att säga: välkommen höst, välkommen vardag och välkommen Jesus att dela vardagen var-dag med mig!

/Sofie