Värne Allians VISION

En församling utan mascara

Jag har funderat kring det här med församling ett tag. Det finns många som skulle kunna förklara dess egentliga betydelse mycket bättre än mig, men jag skulle vilja skriva några rader om vad kyrkan, församlingen  och tron är för mig.

När jag tänker församling, och när jag ber för vår församling, ber jag att den skulle vara Kristuslik. Jag tror att församlingens främsta uppgift och kallelse är att återspegla Honom, efterlikna honom och lysa för Honom i den här världen.

När jag tänker församling, tänker jag också familj. I en fungerande familj finns kärlek, omsorg och uppmuntran. I en fungerande familj kan jag vara den jag är och vara älskad för den som jag är. I en fungerande familj misslyckas jag ibland men familjen står kvar ändå, ger mig en ny chans och förlåter mig. Här finns också utrymme för att korrigera varandra när saker går snett. I en familj är jag också med och bidrar. Jag kan ibland behöva uppmuntran, men lika ofta är jag med och ger kärlek, stöd och förlåtelse till andra.  I en familj finns utrymme att både få men också att ge.

Vi är inte fullkomliga men vi kan sträva efter att likna Jesus. Han älskar alla människor helt och fullt, Han förlåter och upprättar när vi misslyckas och faller, Han har gett sitt liv för oss, och korset är Hans största kärleksbevis! Vi får komma till Honom, tillhöra Honom och ge Honom vår tacksamhet genom att efterlikna Honom!

Så tillbaka till församlingen. Det blev så tydligt för mig förra söndagen, vad tron och församlingen är för mig. Det var en söndag då jag helst hade legat kvar i sängen, en söndag då jag kände mig trött, ledsen och misslyckad.. Jag gick till gudstjänsten i alla fall utan mascara, för jag visste att jag kommer vara ledsen och gråta idag.
Vet du, jag ångrar inte att jag gick, för jag fick möta Jesus den där gudstjänsten. En Jesus som torkar tårar, som förlåter och ger nya chanser. Jag mötte också mina "syskon" och fick kramar, fick gråta och känna att det var okej i alla fall. Vet du, det är tro och församling för mig! En församling och en tro som inte behöver någon mascara, någon fasad eller något påklistrat, utan ett sammanhang där du och jag får vara med precis som vi är!

kram/Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln