Att välta ett äppelträd

Igår hade vi 10-årskalas för vår älskade dotter! Kalasväder, kalasfika och en hel hög med ungar som yrade runt i trädgården! Härligt!
Så var det dags för skattjakt, och ledtrådarna hängde så fint i vårt äppelträd(som dock är lite ruttet och har gjort sitt..). När alla barn skulle ta sig upp i trädet för att hitta sin ledtråd, vad händer? Jo, trädet välter... Det gick, tack och lov, bra och alla tyckte att det var kul! Ett kalas de sent kommer att glömma tror jag..
Detta fick mig att börja fundera på andra saker. Ett äppelträd i full blom som plötsligt faller och finns inte mer.. Livet är ju också så, det är skört. När det är i full blom kan det tas ifrån oss.. Det fick mig att stanna upp en stund och påminna mig om att ta vara på dagen idag. Idag skiner solen, idag sjunger fåglarna, idag är jag ledig och jag ska vara i solen, bada och njuta och tacka Gud för att jag får finnas till och njuta av allt det sköna och för att jag får vara Hans barn! När familjen så småningom kommer hem från skola och jobb, då ska jag titta på dem, krama dem lite extra och säga att jag älskar dem! Detta är dagen som Herren har gjort!
kram/Sofie