Tankar från Estland

Åke, Urmas, Kristel & Marie Åke, Urmas, Kristel & Marie

Hemma igen efter en spännande resa till Estland. Många tankar, många möten och många minnen.  Riktigt skönt gäng var vi som åkte, kul att så många som 28 personer valde att följa med! Resan var mycket noggrant planerad och schemalagd tack vare våra fenomenala reseledare Lennart, Bitte & Harald. Stort tack till er!

Som sagt, tankarna är många men jag ska bara försöka dela något så är det framförallt två funderingar som hänger kvar;

1.)  Det finns kraft i evangeliet! De goda nyheterna om att Jesus dött och uppstått för vår skull är livsförvandlande nyheter, i Värne såväl som i Lihula. När Bengt och Lennart initierade vårt engagemang i Estland för drygt 20 år sen så var det kraften från evangeliet som drev dem, det var kraften från evangeliet som förde oss samman med pastorsparet Urmas & Kristel – det är fortfarande kraften i evangeliet som gör att församlingen i Lihula lever, växer och utvecklas. Vi ska aldrig skämmas för evangeliet (Rom 1:16).

2.)  Det finns så mycket glädje i evangeliet! Evangeliet är ett glädjebudskap, men det är inte alltid det syns hos oss när vi sjunger i gospelkörer eller talar om en levande Kristus. Hos pastor Markko i Lihula går det inte att ta miste på denna sanning – han utstrålar så mycket glädje och evangelisk skimmer att man knappast kan undgå denna värme… wow. Så vill jag också uppfattas, tänker jag, när jag sitter där i bänken och smittas av hans glädje.

Vill du höra mer om vår resa till Estland? Välkommen på gudstjänst i Värne nu på söndag kl 10.00 – då blir det både bilder & berättelser.

/ Er pastor & vän Jonas