Ett år på Folkis

Nu har jag snart gått båda terminerna på Bibelskolan i rimforsa och det lider mot sitt slut. Det har varit en mycket bra tid på skolan och jag har fått många nya vänner utspridda i landet. Undervisningen har varit väldigt bra om än frågor snurrar i mig snarare än svar som jag kanske trott när jag först kom dit.  När jag började bibelskolan så var jag väldigt sugen på att få mer insikt i bibeln, och då först och främst GT som jag hade mkt liten kunskap kring. Det har jag fått och jag har verkligen blivit insatt i det, djupt. Men folk pratade också om att folkhögskola "var ett år där man lär känna sig själv", något jag inte var det minsta intresserad av när jag började. Men jag har fått veta mkt om mig själv inser jag idag. Jag har insett en hel del svagheter och styrkor, speciellt i grupp sammanhang.
Det har varit otroligt lärorikt att leva så många människor så tätt inpå varandra under den här tiden. Min rumskompis Eddie har varit en superb samtalare och vi har båda lärt varandra en hel del. Vi trodde nog att vi hade mkt gemensamt när vi först träffades, vi vart båda inom bygg och från landsbygden o.s.v., men vi har så olika personligheter , men vart med om mkt liknande och det har varit nyttigt för mig att fått lära känna honom. Sen har jag fått massa andra nya vänner som jag inte trodde skulle få lära känna så pass bra.

Själva undervisningen som jag kom dit för, har också den vart väldigt bra. Den har varit uppdelad i 6 akter där den första är skapelsens början och den sista om när Guds rike kommer. Lärarna tar väldigt sällan ställning i frågor, utan visar på flera alternativ på hur folk ser på frågor som kyrkan har, något som jag upskattar mkt! När vi inte haft Bibelkunskap har det funnits två profiler, Miljö o rättvisa och Lovsång. Såhär i efterhand kanske jag känner att jag borde valt miljö och rättvisa men jag gick lovsång, det har varit väldigt roligt, men jag har fått upp intresset för miljö och rättvisa mera under året. Det har vart jobbigt att förstå hur snedfördelade resurserna är i världen och hur bra vi har det när andra svälter. Miljöfrågor och ozonlager har etsats fast i huvet, viktigt och lärorikt, och något att kämpa mot.  Det är flera lågor som tänts i mig, och jag hoppas inte de slocknar nu när jag ska in i verkligheten igen!
//Oscar