Värne Allians VISION

En vandring

Så här på annandagens kväll, ser jag tillbaka på dagar utav fantastiskt väder och skön ledighet, dagar av tid för nära och kära men också dagar av stillhet och förundran inför påskens kärna och egentliga budskap.

Det har varit dagar som varit som en vandring. En vandring för att försöka förstå lite mer av vad Jesus gick igenom för vår skull.
På torsdagkvällen var det en getsemanestund med fokus på Jesu kamp, vånda och ångest inför det Han visste att Han skulle gå igenom. Härlig sång och lovsång ramade in kvällen, då vi också tog tid att be för varandra och fira nattvard.
Sedan vaknade vi upp till långfredagen och gick till förmiddagsgudstjänst, då vi fick sjunga om och höra berättelsen om Jesu lidande på korset och man känner en oerhörd förundran inför att Jesus kunde ha kallat ner tusentals änglar till sin hjälp, men Han valde att låta allt ske därför att Han ville rädda mänskligheten, därför att Hans kärlek var och är så stor.
Så sist men inte minst fick vi på påskdagens morgon tillsammans sjunga, tacka och lyssna till en härlig predikan om att Jesus inte stannade kvar i graven utan uppstod, lever och finns här hos oss!

Ja vilken vandring det har varit, vilkn helg! Det mest fantastiska är ju att påskens budskap gäller varje dag, hela året om. Jesus lever! Han är en närvarande Gud, en vardagens Gud med uppståndelsekraft att möta oss med där vi är! Jag är tacksam och glad för dessa dagar och ser fram emot att fortsätta vandra med den uppståndne de dagar som kommer!
kram /Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln