Om att hitta sin plats

Efter tre månaders vistelse i Frankrike var det dags att komma tillbaka till vardagen i Linköping. Vad skönt det skulle bli tänkte jag, inte för mycket att göra och allt kommer vara som vanligt. Till viss del stämde mina föreställningar, det var som att ingenting och allting hade hänt på samma gång. Lägenheten och campus är sig lika och mina vackra vänner är lika härliga som vanligt, däremot har jag inte längre varje kväll uppbokad av möten och teaterövningar. Jag har inte längre två sammanhang där jag verkligen är behövd. Om jag skulle ha missat en spexövning i höstas skulle resten av gruppen ha ringt som galningar och jag var en oumbärlig del i gänget precis som var och en av oss var för att möjliggöra föreställningen.

Detta kom över mig som en chock i veckan och jag låg sömnlös flera nätter eftersom jag inte kände att det fanns en naturlig plats där jag behövdes. Jag älskar att engagera mig men jag blev också besviken på mig själv för att jag inte bara kunde njuta av att vara fri och spontan

Helgen blev dock en hjälp i min återanpassning till vardagen. Jag träffade många härliga människor och på en andakt i lördags så bad jag om förbön och satt sedan och pratade med henne som hade bett för mig. Hon hade sett en bild där jag fick vara Jesus händer och det gav mig ett lugn. Jag är inte skapad för att göra allt, jag är skapad för att vara älskad och för att älska Gud och andra människor och det är tillräckligt som uppdrag.

Idag känns det underbart att jag kan vara spontan och att jag nu när våren stundar inte är uppbokad jämt utan kan ha tid för mina vänner och ha tid för de i min omgivning som behöver mig. Det beror antagligen på dagsform och jag kanske får en svacka snart igen men i alla fall.

Det händer alla att känslor av otillräcklighet rörs upp i vårt inre men jag vill bara uppmuntra till att vila i att vi har fått ett uppdrag av Gud som står fast: Ta emot hans kärlek och för den vidare. Vi är inte onödiga och vi kan tjäna Gud med eller utan formella engagemang och Gud kan använda oss i varje situation.

Ha en välsignad påsk
Kram Johanna