Värne Allians VISION

Delandet

I dag var vi i kyrkan, en liten församling på kanske 100 medlemmar. Vi har gått dit flera gånger och varje söndag då vi tar nattvarden tänker jag på att det faktiskt är något fantastiskt och unikt som jag får vara med om.


Jag är här och tar nattvarden i en liten kyrka i västra Frankrike samtidigt som folk världen över också firar nattvard på söndag förmiddag. Brödet och vinet som vi delar blir ett så konkret exempel på att vi alla strävar efter samma sak. Vi vill alla att Jesus ska bli känd och vi samlas för att hylla honom tillsammans.

Människor i hela världen tillber Gud och när vi tar nattvarden så är det inte bara mysteriet med Jesus inkarnation utan även ett tecken på att alla som tror på Jesus död och uppståndelse är en och samma kropp. Vart vi än åker i världen så kan man alltid förenas i nattvarden. Nattvarden kan tas bara några få personer emellan för den delas ändå med resten av Guds församling.1Kor 10:16 Välsignelsens bägare som vi välsignar, är den inte gemenskap med Kristi blod? Brödet som vi bryter, är inte det gemenskap med Kristi kropp? Eftersomdet är ett bröd, är vi som är många en kropp, ty alla får vi del av detta enda bröd.

Ta hand om er och vet att vi alltid har varandra
Johanna

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln