Samme Jesus

På plats i Frankrike i en stad i storlek med Linköping, i ett rum på 9m2 där en kan gå på toa och duscha samtidigt om en så vill. Vårt kök består av 2 plattor och alla köksredskap och porslin behövdes inhandlas så det är helt enkelt ett något mer spartanskt levnadssätt.

Det finns saker som irriterar som att man måste skriva dubbla kopior av hundratals dokument eftersom de tydligen inte har kommit på hur excel och dokumentation på internet fungerar. Samtidigt finns det hundra saker att glädja sig över, att vi är två som åkte tillsammans och att vi kommer överrens att vi har blivit underbart emottagna, att franskan redan fungerar och idag, att vi fick internet.

Jag ser redan nu hur jag kommer uppskatta min lägenhet när jag kommer hem men jag och Tove sa till varandra att det kan vara bra att bo såhär ett tag för att uppskatta sin ugn när man återvänder. Sen vet jag också att jag kommer sakna riktig espresso och säkert endel av de människor som kommer bli mina vänner här när jag återvänder.

Något som blir tydligt när ens vardag förändras är hur viktig Gud blir och vilken tid man hinner ta för honom. Innan rutinerna tar överhanden och allt blir kaos. Det är också så tydligt att det är han som är oföränderlig, alla omständigheter kan förändras men han är den samme och han finns alltid för oss. Människor här tillber honom och vi kan förenas i bön över gränserna.

Jesus Kristus är den samme igår, i dag och i evighet.
Heb 13:8

Ta hand om er