Jesusmänniska

Nytt år och nya möjligheter, i morgon flyttar jag till Frankrike för 3 månaders studier. Idag har jag ingen aning om var jag kommer handla min mjölk, vem som kommer vara min granne eller vem jag kommer skratta högt med inpå småtimmarna.

Ett helt nytt sammanhang, det ger en lyxig chans till att få skapa sig det "jaget" en vill ha. Vem vill jag att de jag möter ska se mig som? Vilka minnen och diskussioner kommer skapas och vilka utbytta tankar och åsikter kommer uppstå? Jag har alla möjligheter till att försöka bli mer Jesuslik, till att få vara någon som tjänar sina medmänniskor och håller fokus på Gud. Något att sträva mot i alla fall, jag har möjligheterna men tvivlar redan på mig själv, jag är väl ingen riktig Gudskvinna?

C.S Lewis skrev "We are what we believe we are". Har människor bilden av oss att vi bryr oss om andra och är gästvänliga så kommer vi antagligen att handla så, detta eftersom människan automatiskt gör så som hon förväntas. Det blir som självuppfyllande profetior vare sig vi vill det eller inte. Därför gäller det att vara lite naiv ibland, tro det bästa om andra och om dig själv så ökar chanserna för det markant.

Jag hoppas att min tid i Frankrike ska bli en tid för att upptäcka nya sidor hos mig själv och en chans att ännu en gång få börja från skratch och finna mig själv tillsammans med Gud i en ny kontext. Jag önskar att mitt liv med Jesus ska påverka mig, synas i mina handlingar och prägla min mäniskosyn. Jag kommer självklart inte lyckas hela tiden, men då är det bara att bryta ihop och komma igen. Varje dag får man en ny chans till att börja nya vanor och vidga sina perspektiv om bara viljan finns.

Gud har kallat oss till att följa honom och vara varandras tjänare och älska uppoffrande så som han gjorde. Det är ett mål att sträva mot och vad jag hoppas få vara med och förmedla så att någon som jag kommer lära känna i Frankrike om ett år kan säga till sin vän "Kommer du ihåg den där Johanna, hon gav mig nya perspektiv på livet".

God fortsättning på det nya året och kom ihåg att så länge man har en aning om vem man vill vara så är man antagligen på god väg ditåt.
À bientôt /Johanna