Det här med datorer..

Jag är en person som väldigt sällan blir arg. Men vad kan vara mer frustrerande än en dator som inte funkar?(förstå mig rätt, det finns annat som är jobbigare).
Vår dator har iallafall strulat en längre tid, för att till slut knappt fungera alls.
Den har varit seg, jobbat väldigt sakta, låst sig och ibland orsakat stor irritation..

Så i juldagarna har min svåger och hans fru bott hos oss några dagar. Vi har fikat, pratat och myst och haft det såå gott! Och, min svåger har hjälpt den otekniska "familjen Hedenhös" med den struliga datorn!!
Han har rensat den, tagit bort sådant som bara legat och dragit massa energi, och ominstallerat allt. Och kan du tänka dig, att nu är den som ny igen!!

Jag kan känna igen mig själv i detta, och så  här när ett år ligger bakom och ett nytt ligger framför så gav detta mig en liten tankeställare.

Vad har jag i mitt liv som Gud behöver rensa bort? Vad är det som finns där och som bara tar en massa energi och kraft från mig? Behöves det kanske en "ominstallation"?
I många församlingar runtom i landet ordnas bönemånad i januari, och så också i vår församling. Det är dels ekumeniska samlingar där vi har möjlighet att tillsammans söka Gud. Sen har vi i vår församling en 24/7-bönevecka, då vi ber dygnet runt i sju dagar.
Jag tror att denna bönemånad kan få vara som en ominstallation för oss. En tid då vi får gå igenom våra liv.

Vad behöver jag göra upp med och förlåta? Vad behöver jag avsluta och säga nej till i mitt liv och vad för utmaningar ska jag gå in och säga ja till detta år? Jag tror att Gud vill göra fantastiksa saker i våra liv om vi vågar ge allt till Honom, om vi vågar lägga framtiden i Hans händer och låta honom rensa, "ominstallera" och göra allting nytt!

GOTT NYTT ÅR!

kram/Sofie