Äntligen igång!

Ja igår rivstartade vi med vår första av 3 julkonserter i Allianskyrkan - fantastiskt kul!

Många har jobbat stenhårt länge för att årets konserter ska kunna bli verklighet, och varje konsertkväll jobbas det stenhårt i kulisserna med att rigga ljud & ljus, ordna med festfika, dekorera kyrkan och städa toaletter:) Icke att förglömma!

När det var min tur igår att gå fram och tala till den fullsatta kyrkan så slogs jag av 3 saker;
1.) Värmen - wow, nästan lite flashback från den härliga sommaren vi fick uppleva...nu är iaf elementen avstängda till kvällenskonsert;)
2.) Förväntan - det märktes direkt att människor trivdes i Allianskyrkan och att många sett fram emot denna konsert...sen länge! Flera jag pratade med efteråt hade dessutom åkt ganska långt för att få uppleva en helkväll i metropolen Värne.
3.) Äktheten - ja alltså, innerligt är nog ordet jag söker. Det var en innerlig konsert, med innerliga solister och med en strålande församlingskör som verkligen älskade det dom sjöng - och sjöng om det dom älskar. Om HAN som dom älskar. Om Jesus Kristus, världens frälsare.

Du, det blir ingen riktig jul utan Jesus. Och att gå på en julkonsert där sångarna inte tror på det dom sjunger om - det är enligt mig ingen riktig julkonsert. Ingen "reeedig" julkonsert, som dom säger här nere i Småland.

Men ikväll blir det reedigt det vill jag lova - kl 19.00 kör vi igen, välkomna!/ Pastorn