Bönesvar

Jag är säker på att vi alla någon gång har bett en bön och sedan längtat intensivt efter ett bönesvar. Jag tror också att de flesta av oss har känt tacksamhet över besvarade böner, men också förtvivlan och frustration över att inte få svar.. Ibland undrar vi varför inte Gud griper in och varför Han känns så långt borta.
Givetvis kan livet innebära svåra situationer där vi är maktlösa och inte kan göra något mer än att be. Men ibland tror jag faktiskt att vi väntar och undrar och väntar, fast det egentligen är Gud som väntar på oss. Du och jag kan vara Jesu "händer och fötter"! I de små enkla vardagssituationerna kan vi vara med och förändra och vara någons bönesvar. Tänk att få vara bönesvar för den ensamma mamman som i tysthet ber att pengarna ska räcka denna månaden, eller den gamla farbrorn som ber och suckar till Gud över sin ensamhet, eller det lilla barnet som knäpper sina händer under täcket och ber att någon ska hjälpa mamma och pappa att hitta varandra igen, eller änkemannen som saknar sin älskades nybakade kakor.. Det finns så många böner som du och jag kan vara ett bönesvar på! Ska vi se oss omkring den här veckan och låta vår bön till Gud vara att vi ska få bli ett bönesvar!

kram/Sofie