Ett ovärderligt samarbete

Jag är inne i en teaterbubbla där jag har umgåtts med samma människor flera timmar om dagen de senaste veckorna. Allt för att jobba mot målet; att tillsammans skapa en föreställning. Sedan i våras har arbetet varit i gång, manus har skrivits, koreografier har spikats och lokaler har bokats. Nu när vi är uppe i spelperioden så finns över 70 aktiva som arbetar med föreställningen trots att det bara är 16 på scen.  Det är en jätteproduktion där alla drar sitt strå till stacken, vissa fixar dekoren, vissa syr alla kläder, vissa mixtrar med ljud och ljus, vissa lagar mat och andra gör reklam. Alla behövs för att en föreställning ska fungera, även de som bara kommer och hänger och bidrar med go stämning.

Är det inte så en församling också fungerar? Vi har talanger och intressen som skiljer sig, någon är bra på att tala och någon gillar att baka. Tillsammans strävar vi mot målet att fler ska få lära känna Jesus.

Rom 12:12-19

12Ty liksom kroppen är en och har många delar och alla de många kroppsdelarna bildar en enda kropp, så är det också med Kristus. 13Med en och samma Ande har vi alla döpts att höra till en och samma kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samma Ande att dricka. 14Kroppen består inte av en enda del utan av många. 15Om foten säger: ”Jag är ingen hand, jag hör inte till kroppen”, så hör den likafullt till kroppen. 16Och om örat säger: ”Jag är inget öga, jag hör inte till kroppen”, så hör det likafullt till kroppen. 17Om hela kroppen var öga, vad blev det då av hörseln? Om allt var hörsel, vad blev det då av luktsinnet? 18Men nu har Gud gett varje enskild del just den plats i kroppen som han ville. 19Om alltsammans var en enda kroppsdel, vad blev det då av kroppen? 20Nu är det emellertid många delar, men en enda kropp.

En pastor i sig själv kan inte vara församling lika lite som en skådis utan scen eller mikrofon inte kan göra någon show. Vi tillsammans med fokus på Jesus och på att ta hand om varandra kan vara en församling som utvecklas, där idéer och talanger tas tillvara.

Detta kan i och för sig bli lite svårt också, för vem känner sig kallad/manad/har talangen för att städa? Ja du, ibland får man göra något man inte känner sig manad till helt enkelt för att det behövs för att man ska kunna göra allt annat som man hellre vill. Vid föreställningarna har skådisgruppen ansvar för att städa toaletterna, kanske inte det roligaste, men det går så lätt när man resen av tiden får fokusera på det man tycker är roligast.

Var tacksamma till varandra, uppmuntra varandras talanger och våga utmana människor till att testa nya saker. Tillsammans kan vi arbeta för en bättre värld, men då behövs alla.

Var välsignade
Johanna