Värne Allians VISION

Grusplan eller Guds plan?

Idag har jag varit med min yngsta dotter i skolan hela dagen. Hon har det rätt tufft där och därför kändes det gott att kunna vara med och stötta idag. När vi gick där strosandes hand i hand över skolgårdens grusplan, sa hon plötsligt: "mamma har du tänkt på att grusplan och Guds plan låter nästan likadant?"
Jag tänkte på det hon sa och formade en tyst bön i mitt inre. En bön om att det jobbiga hon går igenom, de där grusade förväntningarna på hur skolan skulle bli, att de på något sätt skulle få bli en del i Guds plan, att det jobbiga skulle få vändas till något gott. 
Jag tror att vi alla har upplevt misslyckanden och grusade planer någongång. Jag vet inte var du bär på nu eller vad du går igenom. Men jag tror på en Gud som kan vända det jobbiga till seger, som kan göra minus till plus, mörker till ljus och det som är trasigt till helt. Vet du min vän, jag tror på en Gud som kan förvandla "grus" till små guldkorn!
Så kanske är det precis som dottern sa idag, att grusplan och Guds plan låter nästan likadant!


/Sofie

Kommentera gärna:

  • Åsa M • 9 november 2013 13:32:15
    Så sant!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln