Jesus, en klottrare?

Jesus, hur var han egentligen? Var han sådär from som han ser ut på alla bilder? Var han så vacker och icke-blodig som han ofta är avbildad på korset?

Jag är mycket tveksam! Jag gillar att tänka på Jesus som ganska rebellisk, han gick ju trots allt emot allt vad de laglärda sa och i Matt 21 står det att han välte omkull borden för de som växlade pengar och drev ut alla köpmän. Jesus var radikal på alla sätt, han umgicks med de marginaliserade och brydde sig inte om pengar och makt.

Jag var i Berlin i helgen och såg på street-art, där fanns bl.a. en bild på Jesus med en sprayflaska i handen. Vem säger att det inte är det han skulle ha gjort om han kom hit i vår tid.

Är man själv så radikal och Jesuslik i sin hektiska höst då? Jag behöver nog svara nej, tyvärr.

Dagarna är fullbokade och trots att det finns så mycket mer jag vill hinna som att demonstrera, hjälpa flyktingar, rädda världen, vara ledare på en ungdomsgård, så har jag prioriterat annat. Självklart kan man vara radikal där man är och visa på Jesus där man är och i samtal med andra visa på en mer Jesuslik människosyn men ibland vill jag bara åka till Gaza och klättra över muren för att göra något konkret.

Håll modet uppe, var radikala och släng iväg en tanke på var Jesus hade haft sitt fokus och i vilka bostadsområden han hade rört sig i om han hade gått på jorden i dag.

Kram Johanna