Det ligger i luften..

Minns du din första skoldag?

Jag minns när jag skulle börja första klass, som om det var igår.
Jag var nyfriserad. Snaggat hår och så den där berömda synttofsen därbak du vet..
Cremefärgad jacka, röd och blå skolväska.
Jag stod där på grusgången utanför vårt hus och väntade på att skolbussen skulle komma.

Jag minns inte bara kläderna och frisyren, jag minns också känslan i magen. De där fjärilarna som for runt, spänningen, nervositeten och glädjen över att träffa klasskompisarna, den nya fröken och framför allt att få läxor!

Den konstiga är att idag på morgonen hade jag en liten dotter som också börjar första klass, som hade precis samma fjärilar i magen, som också hade lagt fram kläder och förberett skolväskan redan igår, som också ville ha läxor och som skuttade iväg till skolbussen med samma förväntan.

Just det, förväntan. Den där känslan som liksom ligger i luften precis innan något startar eller börjar!

Snart är ju hösten här och för många av oss drar mycket igång igen, både på jobbet och på fritiden och i församlingen.
Man kan ju också vara i en lugnare fas i livet när inte så mycket händer.

Jag tror att oavsett vilken fas vi är i, så vill Gud att vi ska ha den där "förstaklassare-känslan" när vi kommer för att vara med Honom. Han har så mycket mer för dig och mig än vad vi kan förstå eller tänka!

Så oavsett om du är gammal eller ung, Gud har planer för dig, Han älskar dig och Han har förberett inte bara hösten utan också evigheten för oss!

Så ha förväntan när du ber idag, Gud har så mycket för dig!

kram/Sofie