Finna ro

"Ge ingen tid till ånger det blir bra vad som än kommer" sjunger Håkan Hellström i låten Pistol. Denna rad har följt med mig hela sommaren och lugnat mina "jag-vill-hinna-med-allt-tankar".

Att på sommaren bryta helt med vardagen, byta stad (Linköping till Värne), byta sysselsättning (jobb istället för plugg), byta umgänge och fritidsaktiviteter är underbart men också kaosartat.

Att byta vardag och rutiner samtidigt som det händer galet mycket roliga saker runt om i Sverige resulterar i att man alltid missar något. Man kan tyvärr inte vara på jobbet i Eksjö och spela volleyboll på Böda samtidigt. Att hela tiden via sociala medier vara medveten om hur kul andra har kan vara rätt knäckande. Men precis som Håkan sjunger så är det inte alltid så mycket att göra åt den saken och istället för att deppa över att man missade en båttur får man ibland vara glad över att ha ett arbete så man slipper vara pank i höst.

Gud är alltid med oss var vi än är och hur stressade vi än må vara kan det vara skönt att få lugna ner sig och inse att om man saktar ner en smula så kan det vackraste vara att bara dricka en kopp te med familjen kl 23 en vanlig onsdagskväll.

Ps 62:6 Bara hos Gud finner jag ro,
från honom kommer mitt hopp.

Guds rika välsignelse till er så taggar vi för en ny fantastisk termin. /Johanna