Ideellt - Idealt

Vissa saker med studentlivet är ganska fantastiska och beundransvärda. En av dessa saker är hur mycket studenter arbetar ideellt. Studentlivet är antagligen inte den rikaste tiden i livet men ändå arbetar folk gratis som aldrig annars. Man är aktiv i olika grupper som fixar resor, fester, middagar, fotbollsturneringar - you name it, allting för att göra andra glada. Men var tar de ideella krafterna vägen sen? Ingen vill sitta i komunalrådet, ingen orkar bli ordförande i något sammanhang alls.

Annars är det ideella arbetet något som kyrkan alltid varit framstående inom. Församlingsmedlemmar arbetar tillsammans för att sprida budkapet om Gud genom att vara ledare på olika sätt, prata under gudstjänsten, spela musik, städa, ge kollekt m.m.

Jag tror att nyckeln till att få många att aktivera sig ideellt och i kyrkan (så ingen måste dra det tyngsta lasset av pliktkänsla) är att det blir roligt och uppskattat av andra. Igår var jag på middag för att vi hade plockat glas och diskat en kväll, det var superkul, klart vi då kan tänka oss att diska en gång till.

Jag blir därför alldeles varm i hjärtat när jag ser att ni fixar ledarfester och verkligen visar uppskattning till de som engagerar sig. Kommer vi ihåg att uppmuntra och uppskatta varandra för arbetet som görs så kommer kanske fler vilja engagera sig och de som redan är engagerade kommer stanna kvar eftersom det är superkul.

Dessutom vill vi ju vara som Jesus:
Matt 20:28 Inte heller människosonen har kommit för att bli tjänad, utan för att tjäna...

Massa varma kramar and keep up the good work, Johanna