Livet segrar

Det känns som att det var längesen jag skrev.. kanske kan jag få ha våren och solen som ursäkt? Så många fina dagar och kvällar som man hellre är ute och ser hur det bara sjuder av liv överallt!

Men om jag nu har pausat lite från bloggandet och varit ute i solen så har det också gett mig inspiration till att skriva just idag!

Och med tanke på allt det vackra som vi ser ute nu, så har jag burit med mig orden som en härlig kvinna i vår församling sa när hon ledde mötet för ett tag sen.

Hon hade med sig en bukett vårblommor och så sa hon med tacksamhet i rösten att: "det är lika fantastiskt varje vår att LIVET SEGRAR!".

Allt som var dött väcks till liv  igen. Ja, ett mirakel är det varje vår!

Jag har funderat vidare på det där med att livet segrar och fick ännu ett bevis på det, härom veckan när jag var i Sävsjö och lyssnade på starka och oerhört hemska berättelser. Några flickor från Nepal berättade om sina mardrömsår som sexslavar, många av dem var bara 6-7 år när de såldes av sina föräldrar till bordeller och utnyttjades och misshandlades svårt.. Död, mörker? ja absolut.

Men det fantastiska i detta är att det finns människor som är bärare av ljus,kärlek och en glöd att hjälpa. Ett arbete kallat "love Nepal" har startats. Man har byggt flickhem där man låter dessa flickor bo, läka, utbilda sig, få höra om Jesus och få ett nytt liv!

Jag önskar att jag kunde förmedla glädjen och tacksamheten som dessa tjejer utstrålade. De hade verkligen fått ett nytt liv!

Även i detta avgrundsmörker så segrade livet!

En gång för längesen hängde en man på ett grovhugget kors. Mörkret var påtagligt, döden verkade till slut fått sista ordet..

Men så efter tre dagar uppstod Han!

LIVET SEGRADE!

Så, nästa gång vi går ut och ser allt det fantastiska, så kom ihåg att LIVET SEGRAR!

Kram/Sofie