Värmen i Marghita

Några sköningar vid en av våra bussar Några sköningar vid en av våra bussar

Nu så...nu är vi på plats, ja det har tom hunnit bli fredag. Om man på något sätt ska försöka sammanfatta våra intryck hittills här nere i Marghita så kan jag inte komma på ett bättre ord än - VÄRME.

1.) För att alla människor vi möter - föreståndarparet Lars & Barbro, volontärerna, rumäner, ja alla är så otroligt varma och möter oss med så stor kärlek. Igår fick vi vara och besök ett hem med föståndshandikappade rumäner. Otroligt starka intryck - vi hade en andakt tillsammans där vi sjöng, berättade om livet i Sverige, talade om Jesus och bad tillsammans. Skönaste intrycket var nog när Hanna bjöd upp en rumänsk kvinna till dans mitt i ringen, eller alla de varma blickarna och omfamningarna som mötte oss.

2.) Vädret är helt fantastiskt! Strålande sol och blå himmel - ca 25 grader just nu. Idag ska vi dessutom besöka en badplats med varma källor, något som ungdomarna ser mkt fram emot.

Intrycken är som sagt många. Ute på landsbygden där vi bor möter vi extrem fattigdom och hus byggda av lera och skärvor. Själva bor vi på en lägergård med svensk standard - ett hus som plockats ner hemma i Småland och byggts upp igen här i Rumänien.

Nu ska vi ut och besÖka en lokal marknad, sedan väntar badet och därefter en kväll med ungdomarna som bor i familjehemmen eller på barnhem.
Konfirmanderna sköter sig strålande och gruppen känns homogen. Tack alla ni där hemma som ber för oss och tänker på oss - det är värt så mycket!!!

/Varma hälsningar från oss i Marghita

• Sol-Britt Högemo • 10 maj 2013 20:47:56
    Hej!
    Vill bara tipsa om att på måndag börjar Smålandsnytt sända några reportage från Marghita. Det första sänds i programmet 19:15. Det är sedan reportage flera kvällar under veckan.
    Hörde av Amanda (jag är hennes farmor) att det var ett filmteam där nere samtidigt med konfa gruppen.
    Sprid gärna till konfirmanderna. Kan vara roligt för både dem och anhöriga.

Sol-Britt Högemo

• Gittan K Andersson • 19 april 2013 17:19:43
    Vad underbart ni har det. Här på Småländska höglandet är det blåsigt och snorkallt. Ber att dessa upplevelser ska sätta avtryck i allas era liv. Tänker på er och ber för er...
  • Urban Gustafsson • 19 april 2013 16:07:45
    Instämmer med Jan-Eric, härligt att höra. Låter som ni har det riktig bra. Hälsa alla.
  • Jan-Eric Larssson • 19 april 2013 16:01:27
    Härligt att höra, Gläds med er och ser fram emot att få ta emot er här hemma igen och få lyssna till era berättelser. Gud Välsigne er!
  • Dorothea • 19 april 2013 12:29:01
    Underbart att få höra ifrån er. Fortsätt att möta olikheter och likheter med öppna sinnen. Gud välsignar er alla, det vet jag.
    Dorothea