Ett smycke

"Men denna skatt har jag i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från mig."

Tror vi att vår svaghet och trasighet är ett hinder för Gud? Har vi svårt att tro att Han kan använda sådana som vi, vars liv gått i tusen bitar?

En kvinna är ute och går. När hon kommer gående får hon se en söndersparkad, vandaliserad telefonkiosk. Tusentals glasbitar ligger på marken. "Åh, vad vackert!" tänker hon när hon får se de krossade glasbitarna. Kvinnan är smyckesdesigner och hon får en idé. Av det krossade glaset designar hon en ring. Guld, silver och kristall blandas tillsammans med de trasiga glasbitarna. Ringen får namnet "crush", krossad.

På samma sätt ser Gud på oss i vår svaghet och trasighet. Han tänker: "Åh, vad vacker du är! Dig ska jag använda för mina syften, Kom till mig, så ska jag göra ett vackert smycke av ditt liv."

Gud ser inte de trasiga glasbitarna i första hand. Vår mänskliga svaghet kan bli till vår största tillgång i Gudsrelationen. När vi blir medvetna om vår litenhet, kan Gud lysa med sitt ljus genom sprickorna i våra liv. Han vill samla ihop vårt livs skärvor och skapa något nytt i och genom oss.

"Gud, om Du hör mig, jag kommer som den jag är.

Gör någonting vackert av allt som gått sönder här."

Jes.42:3, 2 Kor 12:9

ur: "5 minuters paus" av Cajsa Tengblad