Ett ljus

Läste häromdagen i en intressant bok. Den handlar om att må dåligt i själen. Om att man kan bryta benet, men också själen. Att man kan drabbas av benskörhet men också av själskörhet..

Det först nämnda är lätt att se och förstå, det andra mer svårbegripligt..

Under en period nu, har jag själv fått känna på det där med att ha en bruten själ.

Vissa dagar har varit mörka och svåra..

Men som i allt som är mörkt och jobbigt så finns det också små ljusglimtar.

Det finns människor som är fantastiska redskap i Guds händer, som liksom kommer med en varm kram precis rätt dag, som tydligt visar hur mycket de tycker om en trots de grå mysbyxorna, avsaknad av smink, ringar under ögonen och kanske en intorkad rand av en tår..

Det har betytt mycket för mig.

Du kanske tänker att det måste vara någon med "många år på nacken", någon äldre och visare, kanske någon med själavårdsutbildning?

Nej, faktiskt inte!

Personen i fråga har faktiskt bara ett år "på nacken", en liten människa, men så använd av Gud!

Kanske inte så konstigt att Jesus själv sa att vi skulle bli som barnen, och inte krångla till det så mycket.

Jag längtar efter att få ge vidare utav den kärlek och uppmuntran som jag har fått, att lära mig att se, kramas lite oftare och låta kaffebryggaren stå på i tid och otid.

Mer komplicerat än så behöver det faktiskt inte vara att vara ett ljus i någons mörker!

Kram /Sofie