Plånbokens värde

Den som kallas oberoende är beroende av sin plånbok.

Här om dagen tog mina pengar slut (i alla fall de på mitt vanliga konto), jag hade 0.79kr. Inte mycket att hänga i julgranen. Jag visste att jag redan nästa dag skulle få pengar och jag hade en tjuga till kaffe så jag var verkligen inte illa ute, men jag kände mig sårbar. Jag kunde inte gå till hemköp och handla eller köpa en kaka till kaffet.

Detta var en enda dag!

Jag har bara mig själv att bry mig om och om mina lånade pengar tar slut, så är det oftast för att jag har skämt bort mig själv med något extra lyxigt. Detta samtidigt som människor kämpar varje dag för att få pengarna att räcka till mat och kläder till sina familjer.

I Nya testamentet står det: Kärleken till pengar är roten till allt ont; genom den har många förts bort från tron och vållat sig själva mycket lidande.

Bibeln har ju oftast rätt, för vem vill umgås med någon som snålar hela dagarna och hur bra mår man av att snåla om ingen vill umgås med en? Vi som har pengar, vi borde ge bort dem. Inte alla såklart då måste ju någon ge pengar till oss. (Egentligen hade det nog varit bra, ingen lever av sina egna pengar, ingen kan bli oberonde av den andra, alla hänger samman.) Jag är övertygad om att vi mår bättre om vi bjuder våra kollegor på kaffe än om vi alltid handlar allting själva. Leenden är Guds belöning för godhet så utnyttja det.

Min fråga är alltså: Hur bra mår man av att vara beroende av sin plånbok när man egentligen borde vara beroende av Guds kärlek för att fungera?

Kram på er

Johanna