Värne Allians VISION

En stilla vecka

Trots att nätterna fortfarande är kalla och snön ligger kvar här och var och våren känns lite avlägsen så närmar vi oss påsk. Påsken, denna fantastiska högtid då vi får påminna oss om, och stanna upp inför det stora som Jesus gjorde för dig och mig när Han dog och uppstod.

 

Barnen räknar ner till sitt påsklov, och tycker att dagarna sniglar sig fram tills det blir lov..

Det min mellandotter brukar se fram emot allra mest när det är lov, är att få sova länge på morgnarna och att få gå i pyjamas, morgonrock och tofflor minst halva dan.

 

Apropå att gå i morgonrock och tofflor, så skriver Tomas sjödin om detta i sin bok "Jag lutar åt Gud". Jag citerar:

 

"Duktighetsmaskinen inom oss måste ibland ges frihet från förpliktelser och rutiner. Också själen behöver gå i morgonrock och tofflor ibland och dra benen efter sig."

 

I ett annat kapitel skriver han:

 

"Konsten är nog inte enbart att få kroppen i viloläge, men själen. Det svåra är inte att sitta stilla, det är att hantera den oro som får röst där. Den enda väg jag kan se som fruktbar är övningens väg. Poängen med att ha en stilla vecka måste ju vara att inte alla veckor är det. Att ibland bryta sitt vanliga tempo för ett annat är klokt. Att ta en stilla förmiddag, en stilla kväll, en stilla helg och någon gång ibland en stilla vecka, kan bli ett sätt att öva på det svåraste av allt: att släppa taget, Att säga sig att just nu behövs jag inte, inte av hustru/man och barn, inte av arbetsliv. Jag bara sitter här, alldeles stilla, och låter mig bäras av Gud."

 

Önskar dig en stilla vecka.

 

kram Sofie

Kommentera gärna:

  • Åsa M • 28 mars 2013 13:16:41
    Tänkvärt!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln