Värne Allians VISION

Vem tror jag att jag är?

"We are who we believe we are" - C.S Lewis

 

Jag handlar utefter det jag tror att min omvärld ska tro om mig, knepigt? Jovisst, och knepigare blir det, men jag ska försöka förklara.

 

I höstas läste vi en kurs som innehöll bl.a. sociologi och hur grupperingar påverkar elevers prestationer. Det finns något som kallas "stereotype thret" dvs. att om en elev tror att läraren tror att eleven är en viss typ av person (låg- eller högpresterande) så blir också eleven det förutspådda även om hen inte tillhörde den gruppen från början eller om läraren inte alls trodde det.

 

Läskigt hur lättpåverkade vi är av oss själva och vår egen bild av världen. Vår tro på människor förändrar vår syn på oss själva. Tror vi att människor tror oss om gott så blir vi goda människor men tror vi att människor tror att vi är sämst så blir vi också sämst.

 

Därför är det bäst att hålla sig nära Jesus, för han tror oss om gott och uppmuntrar oss alltid till att göra det bästa vi kan.

 

I 1 Mos1:27ff kan vi läsa "Gud skapade människan till sin avbild /.../ Gud såg att allt han hade skapat var mycket gott." Alltså, om vi tror på vad Gud tror om oss istället för att försöka gissa vad vår omgivning tror om oss så kommer vi sträva efter att bli goda människor och antagligen må mycket bättre.

 

Kram på er

Johanna

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johnny » Jesus, en klottrare?:  ”Vad glad jag blev Johanna :) för det du sett i Berlin, Jesus med en sprayflaska..”

  • Eva Sandevik » Att vända ett fartyg:  ”Tack Sofie! Så fint skrivet och tänkvärt för oss var och en. Kramar från Torpet.”

  • Jonas » En församling utan mascara:  ”Härligt & modigt skrivet Sofie - jag delar din dröm om församlingen! ”

  • Karl Eriksson » Rösta Jesuslikt:  ”"att några kvinnor i hans hemförsamling röstade på Sverigedemokraterna" "skulle ..”

  • Åsa M » Grusplan eller Guds plan?:  ”Så sant!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln