Att anta nya utmaningar

Den här helgen har jag gjort två saker som jag aldrig har gjort innan!

Nyfiken?

Jag lovar, jag ska berätta, men först vill jag dela ett bibelord med dig.

2 Mos. 3:11

" Men Mose sade till Gud: Vem är jag, att jag skulle gå till Farao och att jag skulle föra Israels barn ut ur Egypten?

Han svarade. Jag är med dig."

Mose stod sannerligen inför uppgifter som han aldrig hade gjort förrut. Han kände sig osäker och rädd och försökte flera gånger att tala om för Gud att Han skulle välja någon annan som var bättre. Han kände, vem är jag?

Jag tror att vi är ganska många som ganska ofta får kämpa med just den tanken: vem är jag?

Men Gud vill vara med oss, hjälpa oss och ge oss mod när vi känner oss små och inte riktigt vågar. Det fina med Gud och Guds rike är ju också att han inte ser som vi eller mäter med de mått som vi mäter med.. Han väljer ut det enkla, det lilla, det svaga, den som inte är så mycket i sig själv men som litar på Gud och tror att Han kan göra det genom oss.

Står du inför nya utmaningar? Känner du dig rädd och liten?

tänker du vem är jag?

Idag kan du få andas ut din rädsla och litenhet och istället andas in Hans mod, Hans styrka och byta ut frågan vem är jag? mot vem är Han? Bibeln är full av beskrivningar om vem Han är, och det är Han som går med dig och hjälper dig att våga,

Nu undrar du ju vad det var jag gjorde i helgen.

Jo, i lördags var jag och familjen vid vår fina badplats och gjorde fint. Buskar och endel träd skulle bort. När jag gick där och släpade på ris och grenar frågade mannen om jag ville köra motorsågen!!! och efter en viss bävan och tvekan så gjorde jag det! Gissa om jag kände mig "macho" när jag stod där med motorsågen i högsta hugg och träd och grenar for åt alla håll!

Sedan igår så var alla våra härliga gympaledare borta när vi skulle köra vårt söndagspass, och gissa vem som skulle leda? Lilla jag, som har så svårt för att leda och stå i centrum!

Fåniga, enkla saker tycker du? Men vet du, oavsett om det är små eller stora utmaningar så vill Gud vara med och man växer när man vågar.

Så idag tror jag faktiskt att jag har vuxit minst 2cm!

kram /Sofie