Meningslöshet

Men ibland så är jag fast
Kan Du känna likadant?
Att allt man gör är bara plast
och faktiskt föga intressant

Lars Winnerbäck en av Sveriges många genier som kan sätta ord precis på mina känslor. Efter ett halvår på ny plats med nytt folk så funderar jag på vad jag egentligen gör för och i den här världen. Allt känns lite plastigt. Vad är ett meningsfullt liv? Varför gör inte Gud coola underverk genom mig? Varför blev inte jag känd?

Än är det kanske inte för sent men jag förstår ju själv att alla inte kan bli som Martin Luther King, alla har vi fått olika talanger och olika intressen. Men varför känner jag mig så mellanmjölk, som inte ens kan ett partytrick eller hålla mina blommor vid liv.

Mitt i denna meningslösa och ganska destruktiva tankegång så var jag på lunchandakt idag och tjejen som snackade läste från bibeln "den som älskar mig (Jesus) håller mina bud /..../och mitt bud är detta älska din nästa som dig själv".

Ett stycke jag har hört många gånger men som jag behövde höra, det finns ett kall till oss alla som vi kan jobba på hela livet. Att älska varandra, att älska de som vi inte gillar och älska de som inte gillar oss. Något att falla tillbaka på när det känns som att livet är rätt meninglöst och istället omvandla ett passivt missnöje till något kreativt i det enkla och kanske betala lunchen till någon eller ringa ett samtal till gamla mormor.

Gud välsigne er