trasighet och knasighet

Just nu är jag inne i en läsperiod. Nyligen köpte jag Cajsa Tengblads bok "prestationsprinsessan" och jag skulle vilja citera några rader från den.

"Ofta jämför vi oss med andra och förundras över hur mycket de verkar hinna med. Vi möter en massa "lyckade" och "perfekta" människor i media som förutom att göra karriär, ser bra ut, hinner träna, renovera huset, laga spännande exotiska rätter och baka cupcakes och surdegsbröd i fina förkläden i ultramoderna kök. Deras hem ser ut som om de vore hämtade ur inredningsreportage och deras partners och barn är välklädda med bländvita leenden. Självklart hinner de även blogga, uppdatera sin status på facebook och lägga upp bilder på instagram - allt för att dela glädjen över det till synes perfekta livet med oss vanliga dödliga."

Ja, visst är det lätt att vi håller upp fasader för varandra, tar på oss masken. Till och med när vi går till kyrkan, ler vi och behöver minsann ingen förbön. Då kan ju folk tro att vi har problem..

Men sanningen min vän, är att vi alla får brottas med saker i livet. Ingen av oss är perfekt. Jag är den förste att skriva under på det. Vi behöver visa vår trasighet och knasighet för varandra så att vi kan hjälpa och bära varandra.

citerar några rader till från boken igen:

"Kristen tro är inte till för dem som anser sig vara perfekta, utan för dem som insett att de inte är perfekta. Kristen tro handlar om att sträcka sig utanför sig själv och be om hjälp.

Att vara  kristen handlar inte om att prestera, utan om att ta emot nåden och låta den verka genom oss. Att vara kristen handlar om att komma hem - hem till vår sanna identitet och tillhörighet som Guds älskade barn. Att vara kristen är att vara innesluten av och buren av en som är större än oss."

Det här har talat till mig. Vi behöver inte prestera eller vara perfekta för att få ett värde. Vi är värdefulla och älskade utan krav och villkor, av en Gud som gav allt för oss på et kors.

Du är älskad.

kram /Sofie