Mitt hem

I helgen flyttade jag till en ny lägenhet tillsmmans med en superbra kursare. Vi har kommit i ordning ganska bra trots att vi saknar vissa väsentligheter som dammsugare och köksstolar. Jag känner ändå redan hur bra jag kommer trivas.

Det känns som ett hem. En plats där jag känner mig trygg, där jag kan se ut hur som helst, där jag kan landa i lugn och hämta kraft samtidigt som det finns plats för skratt, djupa samtal, bön och hetsiga diskussioner.

Det är på detta sätt som en församling/bönegrupp borde fungera tror jag. Det borde vara som att komma hem till en trygg plats, där man får ladda batterierna samtidigt som man utmanas och får diskutera viktiga existentiella frågor. En plats där man får lufta vilka tankar som helst utan att riskera utanförskap och där allt bygger på först och främst en kärlek till Jesus men också på tanken om församlingen som en familj.

Är det såhär så gör det inget att det finns lite damm i hörnen eller om kakorna inte är hembakade utan köpta på Ica. Så länge det finns en trygg plats med Jesusfokus så kommer folk dras till den familjegemenskap som skapas där vi accepterar varandras olikheter och  tillsammans skrattar åt dåliga skämt.

Gud välsigne er, och jag saknar er lite idag!

Kram Johanna