I väntan på våren

Idag när jag tog en promenad i solen och njöt av att snön så sakterliga smälter bort, kom jag att tänka på en sång som jag inte sjungt på väldigt länge, men som jag tycker väldigt mycket om. Den ger tröst och hopp när man inte vill ha vinter längre, varken ute eller i sitt eget liv.

"Vintern försvinner. Du ger mig liv igen.

skänker mig värme, in i min frusna själ.

Du lyfter mig upp i Din famn, säger att jag

får vara Ditt barn."

Visst kan det vara så att vintern och mörkret kan kännas så oändligt lång, och man tror inte att de där ljusa ljumma sommarkvällarna någonsin kommer tillbaka..

Så kan det kännas i livet också, men Jesus har lovat att vara med oss, och Han vill bryta fram med sitt ljus i våra hjärtan, i våra liv och vardagar.

När Han kommer, då skingras mörkret.

I Jesaja 58:7-10 står det:

" Ja, dela ditt bröd åt den hungrige skaffa de fattiga och hemlösa en boning, klä den nakne var du än ser honom och drag dig inte undan för den som är ditt kött och blod.

Då skall ditt ljus bryta fram som morgonrodnaden och ditt helande visa sig med hast. Din rättfärdighet skall gå framför dig och Herrens härlighet följa i dina spår.

Då skall Herren svara när du åkallar Honom. När du ropar, skall Han säga: " Se här är jag." ...om du delar med dig åt den hungrige av det du har och mättar den som lider nöd, då skall ditt ljus gå upp i mörkret och din natt bli lik middagens ljus."

Så vänner, medan vi väntar på våren och ljuset, låt oss hjälpa och stötta varandra, dela med oss och göra gott!

Kram /Sofie