Beroende eller vana?

Hej kära vänner och välkomna in i fastan.

Själv hade jag i princip glömt bort att den skulle börja tills jag såg en nick på facebook. Helt hipp som haps så bestämde jag 23.50 att kl 24 skulle jag sluta använda facebook i 40 dagar. Jag har ju levt ett gäng år utan facebook i mitt liv och klarat mig utmärkt men nu när jag är van kändes det plötsligt jobbigt. Kommer folk glömma att bjuda in mig till sina kalas och tänk om någon kompis från Norrland åker förbi Linköping och vill hälsa på, vad gör jag då? (Jag fick ändå inse att jag måste vara aktiv på vårt utskotts facebooksida, annars skulle det bli rabalder.)

Men trots detta undantag så inser jag nu efter två dagar med en facebooktid på 2 min istället för massa mer, vilken distraktion facebook vanligen är för mig. Inte för att det är så galet roligt men för att jag inte har något bättre för mig.

Fastan är väl till för att avstå från något dels för att få mer fokus på Jesus men också för att inse att man klarar sig utan vissa saker/ alt. att vi är lyckligt lottade som alltid kan äta oss mätta.

Vi får se hur det går med facebookfastan, ska nog inte ropa hej ännu. Jag tror verkligen det är en bra grej, avstå från något som du lägger mycket tid/pengar på bara för att få inse att man faktiskt klarar sig ändå.

Guds rika välsignelse